Vorig jaar is Ziggo overgenomen door het Amerikaanse Liberty Global, het moederbedrijf van UPC. De fusie is inmiddels op klantgebied beklonken en dat betekent dat alle klanten nu Ziggo-abonnee zijn in Nederland. Dit heeft in heel Nederland voor problemen gezorgd want niet overal verliep het even soepel als voorspelt. Vooral ouderen in Nederland snapten er maar bar weinig van en wisten niet hoe ze de televisie weer aan de praat kregen na de nieuwe frequenties. Gelukkig is dit nu allemaal opgelost, maar dat betekent niet dat de rust is weder gekeerd. De Amerikanen zijn namelijk op dit moment druk bezig om de twee kabelbedrijven UPC en Ziggo in elkaar te schuiven.

Werkzaamheden worden overgeheveld naar Amsterdam

Het Amerikaanse bedrijf Liberty Global heeft in een eerder stadium al laten weten dat dat de fusie de kop kost aan ongeveer 450 mensen met een vaste baan. Daarnaast worden ‘enkele honderden’ tijdelijke en externe functies opgeheven of niet verlengd. De vakbond FNV Publiek belang is hier niet bij gerust, want volgens de vakbond zullen er nog heel veel meer werknemers hun ontslag krijgen of zullen weg moeten omdat de woon- werkafstand veels te groot is. Werknemers die nu bijvoorbeeld in Groningen of Limburg werken worden overgeheveld naar Amsterdam, stelt de FNV.

Verkapte reorganisatietraject

Het zal gaan om ongeveer 650 werknemers waarvan de werkzaamheden overgeheveld worden naar Amsterdam. Deze werknemers krijgen belachelijke reistijden. De verwachting is dat deze mensen niet akkoord gaan met de reistijden en dus weg zullen moeten bij het bedrijf waar ze waarschijnlijk al jaren met plezier hebben gewerkt. In principe kun je dit zien als een verkapt reorganisatietraject zegt vakbondsbestuurder Linda Groen.

Klanten merken hier niets van

Voor de FNV staan de werknemers van het kabelbedrijf op de eerste plaats, maar de banen die verloren gaan zullen klanten niet treffen. Na de fusie zullen de bedrijven verder gaan als Ziggo. Klanten kunnen gewoon terecht bij Ziggo voor klachten, vragen en nieuwe abonnementen zoals alles-in-1 pakketten. Ondanks dat hier niets aan verandert is het heel zuur dat er zoveel werknemers het veld moeten ruimen nu de Amerikanen druk doende zijn met het in elkaar schuiven van de twee bedrijven.

Bron: allesineenpakketten.nl

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *