Ligt je mobiel die je niet meer gebruikt alleen maar in de la van een kast weg te stoffen? Wist je dat je een vergoeding kunt krijgen voor die oude telefoon? Waarschijnlijk niet. Een oude mobiel is geld waard, soms zelf nog heel wat meer dan je verwacht. Je kunt een mobiel op verschillende manieren verkopen zoals marktplaats of Ebay. Het is tegenwoordig ook heel normaal om een oude mobiel te verkopen aan een opkoper. Het opkopen is ervoor bedoeld zodat oude mobieltjes een nieuw leven krijgen. De gevolgen voor de natuur worden zo op deze manier sterk verminderd.

Hoe werkt het?

Via de websites van de opkopers van mobiele telefoons is de meest gehanteerde wijze. Je kunt een betaling ontvangen voor je oude mobiel maar je steunt er ook het milieu mee. Op de online websites van de opkopers kun je je mobiel selecteren. Hoeveel de betaling is voor je oude mobiel is dan direct te zien. Voor een niet werkende telefoon kun je eveneens een betaling ontvangen. Voor een niet-werkende telefoon krijg je alleen wel een wat andere prijs. Wanneer je een telefoon wilt verkopen dan is het aan te raden om de prijs bij meerdere opkopers na te kijken. De opkopers bieden allen verschillende prijzen voor de mobiele telefoons. Op telefoonverkopen.com zijn de verschillende aanbieders te bekijken.

Je steunt er goede doelen mee

Door je mobiel weg te doen kun je voor een beter milieu zorgen. Opkopers van mobieltjes doneren veel geld aan goede doelen. Wanneer jij je oude mobiel verkoopt aan een opkoper dan gaat een gedeelte hiervan naar een goed doel. Naar welk goed doel het gaat verschilt per opkoper. Indien je een mobiel verkoopt aan een opkoper dan worden onderdelen gerecycled. Het is ook een mogelijkheid dat de mobieltjes in een derde wereld land worden doorverkocht.

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *