Uit verschillende onderzoeken blijkt dat steeds meer Nederlanders een Sim Only abonnement afsluiten in plaats van een normaal toestelabonnement. Het recentste onderzoek stelt zelfs dat op dit moment ruim 60% van alle Nederlanders een Sim Only abonnement heeft afgesloten, zowel maandelijks opzegbaar als een contract van 1 of 2 jaar. Nu rijst bij u waarschijnlijk de vraag wat het verschil tussen een Sim Only abonnement en een normaal toestelabonnement precies is en of er ook verschillen in kosten zijn tussen deze twee abonnementsvormen. In dit artikel behandelen we kort de verschillen.

De verschillen tussen de abonnementsvormen
Op het moment dat u een Sim Only abonnement afsluit, dan ontvangt u alleen een simkaar van de provider. Dit abonnement is dus niet inclusief een telefoontoestel. Op het moment dat u een toestelabonnement afsluit, dan kunt u wel een toestel krijgen. De maandelijkse kosten van een toestelabonnement liggen daardoor, vanzelfsprekend, hoger dat de kosten van een Sim Only abonnement.

Prijsverschillen tussen de abonnementen
Natuurlijk zijn er ook grote verschillen tussen de kosten van de verschillende abonnementsvormen. Een toestelprijs zal altijd in de maandelijkse abonnementsprijs worden verwerkt, waardoor u feitelijk een hoger bedrag betaalt. Met het onderstaande rekensommetje kunt u het verschil goed opmerken:

Rekenvoorbeelden
– Met een Sim Only abonnement kosten 1000MB en 150 belminuten gemiddeld €16 per maand.
– Met een Galaxy S6 abonnement kosten 1000MB en 150 belminuten, in combinatie met het toestel, gemiddeld €50 per maand. Daarnaast moet er in sommige gevallen ook nog los worden betaald voor het toestel (eenmalig bedrag).

Conclusie

Zoals u ziet zijn de kostenverschillen aanzienlijk. Natuurlijk is het niet gek om zo af en toe een keer een toestelabonnement af te sluiten, maar over het algemeen blijkt Sim Only toch voor veel Nederlanders een heel stuk goedkoper te zijn. Bent u ook van plan om op korte termijn over te stappen naar Sim Only? Ja, ik wil meer weten over sim only abonnementen!

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *