Blog

Besparen op telefoonkosten als student?

Het studentenleven gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn. Helaas hebben steeds meer studenten te kampen met een maandelijks geldtekort. Daar waar je vroeger als student zijnde studiefinanciering kreeg moet je nu lenen om je collegegeld en boeken te kunnen betalen. Dit zorgt bij velen voor stress en zorgt ervoor dat het steeds lastiger is om op kamers te gaan wonen tijdens je studententijd. Eerder kreeg je als student zijnde gemiddeld €90 per maand als gift indien je de opleiding binnen 10 jaar zou halen, een uitwonende beurs was zelfs nog meer. Nu dit weggevallen is zijn veel studenten aan het kijken waar ze kosten kunnen besparen. Een bijbaantje is natuurlijk altijd nodig, maar is dit ook genoeg om je studie te kunnen betalen?

Telefoonkosten

Studenten en telefoons gaan hand in hand. Eerlijk gezegd denk ik niet dat er studenten zonder mobiele telefoon bestaan in Nederland. Een mobiele telefoon en een bijhorend abonnement kost vaak best wat geld en hier kun je in veel gevallen ook best wat op besparen. Begin eens om online onderzoek te doen en het meest gunstige en passende abonnement uit te kiezen. Je kunt dit doen op verschillende prijsvergelijkingswebsites. Zo kun je makkelijk en overzichtelijk zien wat bij je past en wat de maandelijkse kosten zijn. Het is wel belangrijk om van te voren te weten wat je ongeveer per maand verbruikt. Verbruik je 150 minuten of 500 minuten per maand? En heb je aan 500MB genoeg of verbruik je gemakkelijk 2GB aan mobiele data? Dit is belangrijk om te weten om een passend abonnement af te kunnen sluiten.

Er wordt vaak gekozen voor een abonnement in combinatie met een nieuwe telefoon. De aanbiedingen lijken altijd erg scherp, maar is dit ook zo? Je raadt het vast al.. Dit is niet goedkoper dan een sim only abonnement en een los toestel. Je betaalt eigenlijk per maand een hoop extra abonnementskosten om de aanschafkosten van je telefoon terug te betalen. Een los toestal aanschaffen is een eenmalige investering, maar hier kun je vaak wel langer dan 2 jaar mee doen. Vind je een nieuwe iPhone te duur? Heb je dan wel eens nagedacht over een refurbished iPhone? Je koopt dat eigenlijk een gebruikte telefoon die nagekeken en vernieuwd is. De kosten zijn een aanzienlijk stuk lager dan een nieuw toestel terwijl het zo goed als nieuw is.

Data verbruik

Kies je voor een iPhone? Dan is het handig om te kijken of je vrienden en familie deze ook hebben. Je kunt met een iPhone met elkaar FaceTimen. FaceTime is eigenlijk hetzelfde als beeldbellen en kan gebruikt worden op alle Apple producten. Een groot voordeel van deze dienst is dat het geen data verbruikt, maar dat Apple dit gratis aanbiedt.

Ben je vaak in een ruimte waar je op de draadloze verbinding kan? Doe dit dan. Op school, op je kamer en bij je ouders thuis kun je vaak gebruik maken van de WiFi. Op deze manier verbruik je minder data uit je bundel.

Posted in: Telefoons

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.