Tegenwoordig gebruiken wij vooral chat apps en social media om met elkaar in contact te komen en bellen wij steeds minder. De makers van deze telefoon willen minder afhankelijk zijn van hun smartphone en hebben een telefoon ontworpen waar je uitsluitend mee kunt bellen.

Het toestel heet de “Light Phone” en is de meest simpele telefoon die er momenteel bestaat. Je kunt er niet mee het internet op, je kunt er niet mee sms’en en ook gamen zit er niet in. Het toetsenbord heeft ouderwetse knoppen en het toestel lijkt in zijn geheel meer op een rekenmachine dan op een telefoon. De telefoon is bijna zo dun als een pasje en past zelfs in je portemonnee. Het toestel zal niet meer dan 100 dollar gaan kosten en werkt met een prepaid simkaart. De accu gaat wel 20 dagen mee!

Met de speciale app kun je deze telefoon als verlengstuk van je andere toestel gebruiken omdat je de telefoontjes van je smartphone naar dit toestel kunt doorverbinden. Het dunne toestel heeft namelijk een eigen telefoonnummer. Deze ultra dunne telefoon wordt opgeladen afgeleverd bij de consument inclusief simkaart en minuten.

flinterdunne telefoon achterkant logoflinterdunne telefoon logo
Specificaties

De makers hebben het design van dit toestel verzonnen met als doel het toestel zo min mogelijk te gebruiken. Toch ben je altijd bereikbaar mocht dit nodig zijn. De ontwerpers druisen met dit design in tegen de smartphone afhankelijkheid van nu. Vooral voor een tweede telefoon kan dit een leuk alternatief zijn. Wanneer de telefoon precies op de markt komt en waar het toestel te verkrijgen is, is nog niet bekend.

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *