Uiteraard is het ook mogelijk om met je prepaid telefoon (simkaart) naar het buitenland te bellen. Doe je dit met je nationale prepaid simkaart van een Nederlandse provider dan ben je niet erg voordelig uit. Goedkoper is het als je kiest voor een internationale simkaart.

Internationale simkaart

Een internationale simkaart werkt hetzelfde als een normale simkaart alleen gelden er aparte voordelige tarieven voor het prepaid bellen naar het buitenland. De meeste simkaarten van deze providers zijn gratis online te bestellen via de website van de provider. Op de website van de provider kun je opzoeken hoeveel je betaalt als je naar een specifiek land wil bellen. Je vult het land in waar je vandaan belt en je vult het land in waar je naar toe belt. Vervolgens verschijnt het tarief voor bellen, sms’en en internet in beeld. Je kunt de simkaart tevens in Nederland gebruiken, maar let er dan wel op dat het dan waarschijnlijk niet het goedkoopste tarief is.

Waarom een aparte simkaart aanschaffen?

Een internationale prepaid simkaart is interessant voor mensen die vaak in het buitenland zijn en hun mobiele telefoon regelmatig gebruiken. Ook is het interessant voor mensen die vanuit Nederland naar een familielid of vriend(in) naar het buitenland bellen. Vooral wanneer je naar een specifiek land belt kun je de tarieven van internationale providers goed met elkaar vergelijken en de simkaart aanschaffen met het goedkoopste tarief. Het kan ook interessant zijn wanneer je telefonisch contact onderhoudt met een zakenpartner in het buitenland.

Conclusie

Bel of sms je veel naar het buitenland dan is een internationale simkaart altijd voordeliger dan een nationale simkaart. De buitenlandse tarieven van een Nederlandse provider zijn altijd hoger door de roamingtarieven (extra kosten die gerekend worden als je naar het buitenland belt). Kijk voor meer informatie en de tarieven op de Buitenland pagina.

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *