Blog

Hoe krijg je de beste sim only met internet?

Sim only wordt in een rap tempo de populairste manier van bellen, sms’en en internetten in Nederland. Dit is begrijpelijk gezien de aantrekkelijk combinatie van onafhankelijkheid en flexibiliteit met lage tarieven. Wie wil immers niet zo weinig mogelijk betalen voor de belbundel? De Nederlandse providers luisteren naar de vraag van de markt om te besparen op kosten zodat de tarieven nog verder verlaagd kunnen worden. Dit heeft geleid tot het ruime en concurrerende aanbod van sim only abonnementen die op deze website te vinden zijn.

Wat zijn sim only abonnementen?
Met een sim only abonnement krijg je de vaste bundel met minuten, sms en mb zoals altijd maar voor een lager maandtarief. Het tarief dat je iedere maand ligt ver onder het bedrag dat je gewend bent te betalen voor het abonnement met toestel. Dit komt doordat je alleen maar voor de simkaart betaalt. Er is geen dure afbetaling van een nieuwe mobiele telefoon.

Sim only of prepaid internet?
Nu je een mobiele telefoon hebt gekocht zonder abonnement heb je twee keuzes: een sim only of een prepaid simkaart. Welke kies jij? Als het op de tarieven van bellen, sms’en en data aankomt dan is er maar één de winnaar en dat is het sim only abonnement. Hoewel het om een contract gaat hoeft de looptijd niet meer lang te zijn als je dat niet wil. Het lijkt daardoor veel op een prepaid simkaart maar dat is het niet. Het verschil tussen sim only met een korte looptijd en een prepaid sim is niet groot; het enige verschil zijn de lagere sim only tarieven.

Maandelijks opzegbaar
Sommige providers bieden je hiernaast maar voor een korte periode van 30 dagen met een maandelijks opzegbare sim only. Zit je te wachten op een nieuw model van de iPhone of de release van de Samsung Galaxy s8 met abonnement? Met een maandelijkse sim only profiteer je van de laagste tarieven tijdens de overbruggingsperiode.

Let op de simlock
Als de mobiele telefoon die in je bezit is gekoppeld is aan een specifieke provider dan is er geen vrijheid in de keuze van een netwerk. Door de simlock is er een restrictie aanwezig in de netwerkkeuze. Je kunt enkel gebruik maken van de diensten op het betreffende netwerk. Door een losse telefoon aan te schaffen wordt dit probleem vermeden. Je kunt dan kiezen uit de talrijke aanbiedingen waarmee de providers adverteren.

Posted in: Algemeen

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.