Hoewel de iPhone al jaren verkrijgbaar is kan worden gesteld dat de iPhone nog steeds aan een opmars bezig is, het aantal verkochte iPhones was in afgeronde jaar 2015 nog weer hoger dan in 2014. Dit terwijl in de jaren daarvoor al ongekend hoge verkoopaantallen van de iPhone werden gehaald door Apple.

In 2014 werden er al bijna 200 miljoen iPhones verkocht wereldwijd, terwijl dit aantal in 2013 nog ‘maar’ op iets boven de 150 miljoen lag en in 2012 rond de 135 miljoen. 2015 kwam uit op meer dan 230 miljoen verkochte exemplaren, ruim 30 miljoen meer dan in 2014. Het eerste financiële kwartaal van 2016, dat betrekking heeft op de maanden oktober, november en december 2015, werd afgesloten met 74,8 miljoen verkochte iPhones, hetgeen voor een groot deel te danken was aan de iPhone 6S verkoop.
Wanneer de verkoopaantallen stagneren is nog onduidelijk, maar voorlopig is de rek er zeker nog niet uit en zullen ook de nieuwe edities van de iPhone vermoedelijk wel weer enorm aanslaan bij het publiek. Een woordvoeder van iPhone.nl (een Nederlandstalig platform voor en over de iPhone) dat overigens geen onderdeel is van Apple, verwacht dat Apple dit jaar voor het eerst meer dan een kwart miljard iPhones gaat verkopen.

Met de toenemende vraag naar iPhones, wereldwijd, maar ook in Nederland, zijn ook websites over de iPhone groeiende. iPhone.nl is een goed voorbeeld van een website die inspeelt op de populariteit van de iPhone. De website biedt consumenten trucs, tips, weetjes, de mogelijkheid tot het aanschaffen van een iPhone (met of zonder abonnement), en tools waarmee men iPhone abonnementen kan vergelijken. Deze iPhone website publiceert daarnaast doorlopend het laatste iPhone nieuws, en alleen al om die reden de moeite om in de gaten te houden.

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *