Blog

Laat je iPhone repareren bij schade

Smartphones zijn steeds meer een onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Overal waar je komt, ben je nu bereikbaar voor vrienden en familie. Reuze handig natuurlijk, zolang je telefoon gewoon goed werkt. Maar de afhankelijkheid van een elektronisch apparaat heeft ook een nadeel: wat nou als hij kapot gaat? Kom je opeens zonder smartphone te zitten, dan is dat behoorlijk onhandig. De meeste mensen kiezen daarom in eerste plaats voor een iPhone of een ander kwaliteitsmerk telefoon. Met een goede telefoon is de kans dat hij kapot gaat zo laag mogelijk. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje: je hoeft ‘m maar één keer onhandig te laten vallen, en de telefoon kan onbruikbaar zijn. Wat doe je in zo’n geval?

Schade aan je iPhone

De meest veelvoorkomende soort schade aan telefoons is valschade. Omdat we zoveel gebruik maken van smartphones, worden de beeldschermen steeds groter. Tegelijkertijd eist de consument dat de telefoon nog makkelijk in de broekzak of handtas past. Het gevolg is dat de apparaten steeds kwetsbaarder worden: grote glazen oppervlaktes en dunne behuizing werkt valschade in de hand. Ondanks de beschermde maatregelen die je kunt nemen, is de kans op een kras of scheur in het scherm vrij groot als je je telefoon per ongeluk uit je handen laat glippen op een onbewaakt moment. Hoewel dit de telefoon niet altijd meteen onbruikbaar maakt, is het onhandig om met dit type schade rond te blijven lopen. Overigens kan je iPhone ook op andere manieren kapot gaan. Denk bijvoorbeeld aan virussen die de software op je telefoon aantasten, of een kapotte knop: dit kan je telefoon snel de das om doen.

Repareren is vrijwel altijd een optie

Veel mensen hebben nog de neiging om een kapotte telefoon simpelweg te laten vervangen. Zonder er goed over na te denken, gooien iPhone-bezitters hun oude, kapotte telefoon weg en kopen ze het nieuwste model. Financieel gezien is dit zeker niet de beste oplossing, want een nieuwe telefoon – zeker een iPhone – is een hele uitgave. Het is bovendien zeer belastend voor het milieu om vaak van telefoon te wisselen. Tot slot is het vaak niet eens de snelste oplossing. Wisselen van telefoon kan een heel gedoe zijn. Het is daarom goed om te weten dat het repareren van een iPhone eigenlijk altijd een optie is. Zeker met de meest bekende problemen – een kapot scherm, of een kapotte knop – kun je naar een reparatieshop om je telefoon te laten maken.

Waarom zou je je iPhone niet laten repareren?

Als je er over nadenkt, heeft het laten repareren van je iPhone op het moment dat hij stuk is eigenlijk geen enkel nadeel. Vaak kost het een fractie van de prijs van een nieuwe iPhone, dus voor je portemonnee is het zeker de beste keuze. De reparatie zelf kun je meestal afwachten: een scherm kan bijvoorbeeld binnen een uur vervangen worden, waarna je telefoon weer als nieuw is. Veel reparatieservices werken ook pakketpost, zodat je je kapotte telefoon opstuurt en – vaak al één of twee werkdagen later – weer geheel werkend en in goede staat teruggestuurd krijgt. Op die manier doe je veel langer met je telefoon, en hoef je niet meteen te denken aan een nieuwe iPhone als je hem per abuis een keertje hebt laten vallen.

Posted in: Telefoons

Leave a Comment (1) ↓

1 Comment

  1. Mart juni 19, 2017

    Gelukkig kunnen ze tegenwoordig veel apparaten gewoon repareren.

    reply

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.