Enkele jaren geleden had waarschijnlijk nog nooit iemand gehoord van Huawei, maar alles werd anders toen het Chinese bedrijf in 2012 met de Huawei Ascend P6 op de markt kwam. Het is sindsdien in vogelvlucht gegaan met Huawei en telkens weer weet het bedrijf iedereen te imponeren met een sterkstaaltje smartphone werk. Dit jaar is het alweer het derde jaar dat het Chinese bedrijf een vlaggenschip uitbrengt en alles is anders dan bij zijn voorgaande modellen, zelfs de naam. Voor het nieuwe vlaggenschip heeft Huawei er voor gekozen om de naam ‘Ascend’ te schrappen en het toestel gewoon simpel en clear Huawei P8 te noemen.

Het toestel heeft een prima 5,2-inch beeldscherm, uitstekende camera en de software bevat veel opties. Helaas is er ook een minpunt aan de smartphone en dat is de levensduur van de accu, deze is ver onder de maat. De Huawei P8 is geen smartphone die de concurrentie aan hoeft te gaan met de toptoestellen van Apple en Samsung, maar ook de snelheid laat het enigszins afweten ten opzichte van andere smartphones. Het toestel heeft wel een indrukwekkend design, al zien we daar wel wederom invloeden van een Apple iPhone in terug.

Veel analisten vragen zich af of de Huawei P8 wel mee kan komen in al het smartphone geweld. Het toestel is namelijk geen concurrent van de vlaggenschepen van andere merken want de specificaties zijn een stuk minder. Het voordeel hiervan is wel dat de Huawei P8 buitengewoon betaalbaar is. Wil je een goede smartphone maar er absoluut niet te veel voor betalen dan is de Huawei P8 de smartphone voor jou!

Vlaggenschip lokkertje voor goedkopere toestellen

Waar Huawei helemaal een ster in is, is het ontwikkelen van een indrukwekkend topmodel en dan vervolgens scheepsladingen vol goedkopere toestellen te verkopen. Het vlaggenschip is al aantrekkelijk geprijsd maar de andere smartphones die Huawei ontwikkeld zijn nog veel goedkoper en daarom vaak interessanter dan het topmodel. Andere bekende smartphone fabrikanten hebben dit trucje ook al meerdere malen gedaan en het blijkt nog steeds te werken want Huawei flikt het nu al een aantal jaren achter elkaar. Ben je wel benieuwd naar het vlaggenschip? Bestel het toestel online maar vergeet niet eerst de verschillende aanbieders te vergelijken alvorens je het gaat bestellen. De Huawei P8 is al betaalbaar, maar je kunt nog meer besparen door te vergelijken.

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *