Begin juni heeft Samsung een nieuwe update voor de Galaxy S5 uitgebracht. Met de nieuwe update heeft Samsung als doel de prestaties van het voormalige vlaggenschip te verbeteren. Het is alweer de derde update sinds de Galaxy S5 draait op Android 5.0 Lollipop. Eerder werd het toestel al voorzien van twee kleinere updates en deze waren voornamelijk gericht op het verhelpen van kleine bugs in de grote Lollipop-update en de prestatie van het toestel te verbeteren. De derde update is uitgebracht met als titel XXU1POED en deze update moet het voormalig vlaggenschip nog beter laten presteren. De update is helaas nog niet de update naar Android 5.0.2.

Heb je de Samsung Galaxy S5 los gekocht dan is de update direct te downloaden op het toestel. Heb je een Galaxy S5 met abonnement gekocht bij een provider dan moet je nog even geduld hebben om de nieuwe versie van Android Lollipop te installeren. Het is afhankelijk van de providers wanneer de update uitgerold gaat worden. Je kunt dit eventueel navragen bij de telecomprovider waar je het toestel hebt aangeschaft.

Ernstig lek gevonden in keyboardsoftware Samsung-smartphones

De Samsung Galaxy S5 is vooraf uitgerust met een keyboardsoftware en onderzoekers hebben nu een ernstig lek gevonden in deze software. Het betreft niet alleen een fout in de keyboardsoftware van de Galaxy S5, maar ook de Galaxy S4, S4 Mini, S5 Mini en de onlangs aangekondigde Galaxy S6 hebben te maken met de software fout. Door de software fout kun je onwetend het slachtoffer worden van een inbraak op je smartphone, ofwel gehackt worden. Het lek is ernstig in omvang maar de kans dat je gehackt wordt is vrij klein meldt althans het CERT Coordination Center van de Carnegie Mellon Universiteit. Samsung heeft een firmware-update voor telecomaanbieders uitgebracht. Mocht je nog geen update hebben ontvangen, dan dien je onbetrouwbare Wi-Fi netwerken te vermijden. Een openbaar Wi-Fi netwerk is natuurlijk nooit helemaal betrouwbaar maar in dit geval is het vermijden absoluut een noodzaak.

Als je onderweg bent blijf dan gebruikmaken van het 3G- of 4G netwerk om te voorkomen dat je smartphone gehackt wordt door kwaadwilligen. Helemaal in de vakantie periode waar iedereen massaal in het buitenland op zoek gaat naar Wi-Fi hotspots is het oppassen geblazen. Sluit voor je vakantie een vakantie databundel af om te voorkomen dat je misschien gehackt wordt!

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *