De afgelopen jaren is de mobiele telefonie sterk veranderd. De allereerste mobieltjes bestaan nog helemaal niet zo heel lang, en toch zijn er al weer heel veel veranderingen en ontwikkelingen doorgevoerd. Dit wil zeggen hoe snel deze ontwikkelingen en trends plaatsvinden. Vroeger konden mensen niet bedenken dat ze met een mobiele telefoon op internet konden gaan, terwijl het nu de normaalste zaak van de wereld is geworden. De meeste mensen zijn een behoorlijk aantal uurtjes per dag online op hun mobiele telefoon. Het is natuurlijk niet fijn als je je hierbij zorgen moet maken om het aantal MB’s wat je verbruikt. Om deze reden kun je bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement met onbeperkt mobiel internet. Filmpjes kijken, Facebooken en Instagrammen is geen probleem meer met je abonnement met onbeperkt mobiel internet. Zo kun je dus onbezorgd online gaan en altijd je favoriete online activiteiten uitvoeren.

De eerste mobiele telefoons

Veel mensen kunnen zich amper nog een leven zonder mobiele telefoon voorstellen. Vroeger was dit echter wel anders. De eerste mobiele telefoon was een hele kast die je met je kon meeslepen. Niet heel handig, maar toen wel heel bijzonder!

Ontwikkelingen

De ontwikkelingen zijn erg snel gegaan. Er ontstonden mobiele telefoons die je wel makkelijk kon meenemen, die zelfs in je broekzak pasten. Bijna iedereen kent de welbekende Nokia wel. Hierna ontstonden er mobiele telefoons die je kon inklappen en uitschuiven, dit was toen helemaal hip! Sms’en ging toen niet erg snel, je moest namelijk een toets een aantal keer indrukken om een letter te typen. Sommige mensen hadden hier een handigheidje in ontwikkelt, waardoor dit nog best te doen was. Ook ontstonden de eerste telefoons waarmee je op internet kon. Dit was heel duur en niet heel gebruiksvriendelijk. Nu kunnen we gelukkig genieten van abonnementen met onbeperkt mobiel internet.

Mobiele telefoons van tegenwoordig

Tegenwoordig hebben de mobiele telefoons een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het merendeel van de mobiele telefoons heeft geen knopjes meer, maar bestaat uit een groot touchscreen. De schermen worden steeds groter en dit zorgt ervoor dat je er makkelijk mee kunt werken. Het scherm is comfortabel groot en je kunt er dus lekker mee online gaan. Met een abonnement met onbeperkt mobiel internet hoef je je geen zorgen te maken over hoe veel MB’s je gebruikt. Doordat de schermen van mobiele telefoons steeds groter worden, wordt de verkoop van tablets teruggedrongen. Een andere ontwikkeling in de mobiele telefonie is het gebruik van wearables. Het dragen van een smartwatch wordt al steeds normaler. Het checken van je mail of het weer kun je gemakkelijk en snel doen op deze smartwatch. De ontwikkelingen vinden niet alleen plaats in de vorm van smartwatches, want er zijn nog een hoop andere slimme elektronica apparaten die online kunnen gaan. Dit zal zich in de toekomst alleen maar verder uitbreiden en waarschijnlijk steeds normaler worden. Misschien ken je de slimme thermostaat al wel. Deze thermostaat in je huis is op afstand te bedienen met een app op je mobiele telefoon. Zo kun je je verwarming alvast aanzetten met de app voordat je thuiskomt. Op deze manier kom je thuis in een heerlijk warm huis. Ook worden er slimme rookmelders, wekkers, tandenborstels, lampen en weegschalen ontwikkeld.

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *