Het is bekend dat prepaid bellen vooral veel wordt gedaan door kinderen en senioren. Zij kiezen hiervoor omdat ze weinig gebruik maken van hun mobiele telefoon en met prepaid kosten besparen, een abonnement zou veel te duur zijn. Er bestaan speciale senioren telefoons op de markt, maar uit een onderzoek is gebleken dat het label ‘seniorentelefoon’ voor grote weerstand zorgt onder de doelgroep, dit meldt Telecompaper.

Senioren telefoon prepaid

Zo’n 55% van de senioren en 13% van de 75-plussers heeft een smartphone. Terwijl 80% van de mensen in de leeftijdscategorie 12 en 80 jaar een smartphone heeft. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat senioren geen voorkeur geven aan speciale senioren-mobieltjes. Deze mobieltjes zijn onder meer voorzien van grote rubberen knoppen en een speciale noodknop. Ook speciale smartphones voor senioren zijn niet in trek onder de doelgroep, zij willen namelijk van dezelfde functies en apps gebruik maken als een jonger persoon met een smartphone.

Toch zijn senioren wel op zoek naar smartphones met bepaalde kenmerken waar jongeren bijvoorbeeld niet naar kijken. Senioren willen namelijk een groot beeldscherm, met vooral grote letters en daarnaast zijn zij op zoek naar een smartphone met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Naar dit laatste zijn natuurlijk meer mensen op zoek.

Noem het geen seniorentelefoon

Het onderzoek heeft vooral naar voren gebracht dat senioren niet specifiek aan willen worden gesproken met producten specifiek voor de doelgroep waar zij onder vallen. Adverteerders / providers / winkels moeten de smartphones en andere telefoons dus niet aanprijzen als “seniorentelefoon” of “smartphone voor senioren”. Het moet gewoon een toestel zijn met specifieke kenmerken die wel aan de eisen van de meeste senioren kan voldoen. Het ouder worden is al een heikel onderwerp in de huidige maatschappij en dit bericht laat dat nog eens duidelijk zien.

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *