Ons gedrag met betrekking tot mobiel bellen is aan het veranderen. De meeste mensen bellen nauwelijks meer, of ze bellen via internet. Veel mensen hebben internet op hun mobiele telefoon en door de komst van mobiel internet gebruiken we steeds meer apps waar je vaak zelfs gratis gebruik van kunt maken.

Steeds meer gebruik van mobiel internet

Applicaties die erg populair zijn, zijn onder andere WhatsApp en voor iPhone bezitters Facetime. Wij versturen veel minder sms’jes omdat een app sturen goedkoper is, met name wanneer je gebruik maakt van een Wi-Fi netwerk. Via een chatapp kun je niet alleen tekstberichten, maar ook bestanden, foto’s en video’s met elkaar delen. Wie verstuurt er tegenwoordig nog een MMS? Dit is in verhouding tot het versturen van een appje veel duurder natuurlijk. Het versturen van een MMS doen mensen misschien alleen wanneer zij in het buitenland zijn waar ze geen mobiel internet hebben, maar over het algemeen worden dit soort berichten nauwelijks nog verzonden. Naast chatapps gebruiken mensen natuurlijk ook social media om met elkaar te communiceren, ook deze applicaties hebben veel mensen op hun smartphone.

Prepaid 4G

Consumenten hebben naast mobiel internet ook behoefte aan snel internet. Hoewel de meeste prepaid gebruikers nog gebruik zullen maken van 3G zal ook deze groep in de toekomst 4G willen. 4G prepaid is nog niet bij alle providers beschikbaar. Dit komt met name door de kosten die eraan verbonden zijn. Omdat het internet sneller is, kost dit ook meer MB’s en heb je dus een grotere databundel nodig. Waarschijnlijk is er nog niet veel vraag naar 4G onder prepaid gebruikers omdat bekend is dat de meeste consumenten met een prepaid simkaart weinig gebruik maken van hun mobiele telefoon, zoals kinderen of senioren of mensen die de simkaart als tweede simkaart gebruiken. Bekijk hier het aanbod in prepaid simkaarten.

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *