Wil je met je prepaid sim only ook gebruik maken van mobiel internet dan is dit met de simkaarten van tegenwoordig altijd mogelijk. Bij sommige providers kun je niet gebruik maken van los internet, maar moet je eerst een bundel aanschaffen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een prepaid simkaart van Telfort. Vaak kun je wel los internetten, alleen kun je je voorstellen dat dit duurder is dan wanneer je gebruik maakt van internet uit je bundel.

Prepaid mobiel internet

Je hoeft geen aparte prepaid internet simkaart aan te schaffen. Zoals eerder genoemd kun je met je sim only los internet gebruiken of een databundel activeren, dit kun je via een sms’je of online activeren. De mogelijkheden verschillen per provider. Er bestaat wel een prepaid internet simkaart, maar dit is bijvoorbeeld voor het gebruik in een usb-stick op je laptop zodat je onderweg (waar geen wifi) is verbinding kunt maken met een 3G of eventueel 4G netwerk.

Prepaid mobiel internet vergelijken

Goedkoop prepaid mobiel internet is op dit moment te vinden bij Vodafone. Deze provider heeft momenteel het goedkoopste prepaid internet. Je betaalt €1,- per dag voor 100 MB en €10,- voor 1 GB. Gebruik je heel veel mobiel internet en doe je dit niet altijd via een wifi verbinding dan is Vodafone de beste keus.

Bundels

Het aanbod van prepaid bundel is per provider verschillend. Zo zijn er bij Simyo maar weinig bundels, terwijl er bij KPN en Telfort behoorlijk veel bundels beschikbaar zijn. Ook Vodafone heeft een divers aanbod. Dit betekent dat je de keuze hebt uit bundels met minuten en sms’jes of met belminuten en MB’s. Je kunt dan zelf bepalen wat je het meeste verbruikt. Verstuur je nauwelijks sms’jes dan is een sms bundel uiteraard niet nodig. De meeste mensen, die normaal gebruik maken van mobiel internet, hebben aan ongeveer 250MB per maand voldoende. Let er op dat wanneer je bundel op is de MB’s van je reguliere tegoed afgaan, ook is het tarief dan hoger waardoor het je dus meer kost. Let op je dataverbruik wanneer je video’s op je smartphone gaat bekijken, en ook muziekprogramma’s kosten veel data.

Prepaid 4G

Veel mensen met een abonnement maken automatisch gebruik van 4G terwijl dit voor veel prepaid klanten (van dezelfde provider) niet het geval is. T-Mobile is een van de weinige providers die 4G aanbiedt voor al haar klanten. Verder zijn er bij Vodafone, Lycamobile en Lebara Prepaid 4G bundels. Bij andere providers is 4G voor prepaid klanten (nog) niet beschikbaar.

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *