Blog

Prepaid wordt steeds populairder

Vroeger werd het gebruik van sim only abonnementen enorm in trek toen er allerlei cadeaus werden wergegeven bij het aansluiten van een tweejarig abonnement. Tegenwoordig is dit niet meer het geval maar hebben veel mensen een telefoon abonnemnt omdat de kosten per minuut iets lager zijn vergelijken bij prepaid en je vaak een gratis telefoon erbij krijgt.

Het prepaid bellen wordt momenteel steeds aantrekkelijker en pouliairder door de volgende twee redenen:
– Als we alles uitrekeken betaal je uiteindelijk na het verloop van een tweejarig abonnement altijd zelf voor je telefoon. Dit is ook de reden dat je geld moet bijbetalen wanneer je een één jarig abonnement afsluit.
– Daarnaast worden de prepaid bel tarieven steeds voordeliger. Als je nagaat dat je met een SimYo prepaid nu nog maar 10 cent per minuut betaalt, en met een speciaal prijsplan van Tele2 nog maar 8 cent per minuut. Deze bedragen kunnen al bijna volledig concurreren met de sim only abonnement tarieven.
– Tot slot word prepaid steeds aantrekkelijker door het opkomen van prepaid internet. Enige tijd geleden was het nog een moeten om een abonnement te hebben, mocht je internet toegang willen op je smartphone. Tegenwoordig betaal je gemiddeld 10 euro beltegoed, waarna je prepaid internet voor één maand wordt geactiveerd. Deze kosten zijn vrijwel gelijk aan de kosten voor internet bij een smartphone abonnement.

Al met al verwachten wij dat het prepaid bellen in prijs nog 1 a 2 cent zal gaan dalen, de komende jaren. Wat de providers met de abonnement prijzen gaan doen is echt geen pijl op te trekken.
Wij hopen op nog 1 a 2 nieuwe providers die met SimYo kan gaan concurreren. Dit zal economisch gezien een positieve invloed kunnen hebben op de prijsvorming van de prepaid tarieven.

Posted in: Algemeen

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.