Bijna iedereen die een smartphone heeft of heeft gehad heeft wel eens kennis gemaakt met een gebroken scherm. Het kan je op allerlei manieren overkomen, zo kan er iets op je smartphone vallen, je kunt je smartphone laten vallen of je kunt ergens tegen aanvallen. Daarom is het erg handig als je gebruik maakt van een screenprotector, dit zodat het glas van je smartphone niet zomaar kapot kan gaan. In plaats van dat je glas kapot gaat, gaat dan het glaasje van de screenprotector kapot. De screenprotector kun je er zo weer afhalen waardoor je er weer een nieuwe op kunt zetten. Screenprotectors zijn er eigenlijk wel voor elke soort smartphone. De beschermers zijn dan op maat gemaakt voor jouw telefoon. Dit zorgt voor een optimale telefoon bescherming.
Welke soorten screenprotectors er zijn
Je hebt meerdere soorten screenprotectors. Zo heb je plastic screenbeschermers, glazen privacy screenprotectors en de normale screenprotectors. Het grootste nadeel aan plastic beschermers is dat er vaak bubbels ontstaan tussen de telefoon en de screenprotector. Dit kun je ook niet zomaar weg halen, er blijven bijna altijd wel ergens op het scherm bubbels. De bubbeltjes ontstaan doordat er lucht tussen het beeldscherm en de screenprotector komt. Je kunt het eruit halen door middel van een bijvoorbeeld een bankpas te gebruiken maar dan nog zouden er wel een klein aantal bubbeltjes zichtbaar blijven. Het tweede nadeel van een plastic screenprotector is dat de bescherming niet optimaal is, ze zijn namelijk gevoelig voor krassen. Dit zorgt ervoor dat je de screenprotector geregeld moet vervangen.
Het voordeel van een glazen screenprotector is dat die wel kras-, val- en stoot bestendig is. Ook heb je bij een glazen screenprotector geen last van bubbeltjes tussen het scherm en de bescherming. Er zitten wel een paar kleine nadelen aan een glazen screenprotector, zo is het glas een stukje dikker dak een screenprotector van glas en ligt de prijs van een glazen screenprotector hoger dan die van een plastic screenprotector. Maar de glazen screenprotector gaat wel weer langer mee dan een plastic screenprotector. Bij een glazen bescherming heb je ook nog de keuze uit een normale screenprotector en een privacy glas. Met een privacy glas kun je vanaf de zijkant niet mee kijken op het beeldscherm. Diegene die naast jou zit kan dan niks zien van wat jij aan het doen bent op jouw smartphone.
De prijzen van plastic en glazen screenprotectors
De prijzen van zowel een plastic als een glazen screenprotector ligt tussen de vier euro en de twintig euro. De plastic beschermers liggen vaak tussen de vier en de 12 euro. De glazen beschermers liggen tussen de twaalf en de twintig euro. Dit omdat een glazen bescherming langer meegaat en een betere bescherming bied dan een plastic bescherming. Qua prijs kwaliteit verhouding is de glazen bescherming juist een goedkope screenprotector. Een privacy glas is in verhouding niet duurder dan een glazen glas. Het is maar wat je fijner vindt, als je liever niet hebt dat andere mensen mee kijken dan is een privacy glas ideaal.