Blog

Vijf meest voorkomende Iphone 6 reparaties

De Iphone 6 is de telefoon die ontzettend veel mogelijkheden kent en ook nog eens bekend staat om zijn mooie uiterlijk. Het is echter mogelijk dat er door een klein moment van onoplettendheid je prachtige stukje technologie in één keer op de grond belandt. Schade is slechts één voorbeeld van defecten die kunnen voorkomen bij de Iphone 6. Hieronder heeft telefoon reparatie bedrijf Foonz een opsomming gemaakt van de reparaties die het meeste voorkomen.

Het scherm

De Iphone 6 heeft een heel kwetsbaar scherm. Dit geldt in principe voor elk merk smartphone, bij vallen is de kans aanwezig dat het scherm breekt. Dit is te voorkomen door een beschermhoesje voor je telefoon te kopen. Het komt ook wel eens voor dat je per ongeluk bovenop je smartphone gaat zitten. Het maken van het scherm is gelukkig iets dat eenvoudig en snel door een professional gedaan kan worden. Het is niet aan te raden om er zelf mee aan de slag te gaan, de kans is groot dat je het probleem of de schade alleen maar groter maakt.

De kabel (Sensor Flex)

De Sensor Flex is een flexibele en platte kabel die meerdere functies heeft. De kabel zorgt voor het geluid bij het afspelen van verschillende filmpjes. Ook voor het maken van een foto heeft deze kabel een belangrijke functie. Wanneer je problemen hebt met één van deze functies dan is deze kabel waarschijnlijk beschadigd. Door de kabel te laten repareren zijn deze problemen weer opgelost.

De behuizing

Wanneer je Iphone 6 niet meer volledig plat kan liggen op een compleet vlakke ondergrond dan is er iets mis met de behuizing. Een andere indicatie van problemen met de behuizing is dat er speling optreedt wanneer je de telefoon op en neer beweegt. Ook kan het probleem ontstaan door het dragen van je smartphone in je broekzak, de kans op barsten in je scherm is hierdoor groter doordat je behuizing kan verschuiven bij veel beweging. Het probleem kan opgelost worden door het repareren van de huidige behuizing of door het vervangen van de behuizing voor een compleet nieuwe.

Het oplaadpunt (Lightning Connecto)

De Lightning Connecto is het punt waar je de oplader insteekt om je Iphone 6 op te laten laden. Het is logisch dat je dit onderdeel vaak gebruikt en hierdoor zijn de kansen op problemen ook groter. Een vaak voorkomende probleem is dat er stof in de kleine opening van dit onderdeel komt. Je kunt deze stof zelf verwijderen met een pincet waardoor het probleem verholpen zou moeten zijn. Wanneer de problemen blijven bestaan dan zit er niets anders op dan de connector te laten vervangen.

Home button

De knoppen worden natuurlijk veelvuldig gebruikt en kunnen hierdoor lam worden in de loop van tijd. Je merkt hierbij problemen met het aan- en uitzetten van de telefoon en dit kan gemakkelijk opgelost worden door het vervangen van de desbetreffende knop. Totdat je de knop laat vervangen is het nog wel mogelijk om het toestel via het systeem aan of uit te zetten. Wanneer je naar ‘instellingen’ gaat om vervolgens voor ‘algemeen’ te kiezen kom je bij ‘toegankelijkheid’ terecht. Hier kun je de zogenaamde ‘Assistive touch’ inschakelen, er komt een bol op het scherm welke je kan gebruiken als alternatief voor de defecte aan- en uit knop.

Posted in: Telefoons

Leave a Comment (0) ↓

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.