Je zal merken dat als je je iPad 2 veel gebruikt, dat de batterij steeds sneller leeg loopt. De batterij van je iPad2 heeft dan ook maar een beperkte levensduur. Als de batterij aan vervanging toe is, kan je dit door een deskundig bedrijf laten doen, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen. Dit lijkt misschien heel eenvoudig, maar dat is het zeker niet.

Wat je moet weten over het vervangen van een iPad 2 batterij
Bestel of koop een nieuwe batterij voor je iPad 2. Op internet zijn veel aanbieders van deze batterijen. Meestal bestaat de mogelijkheid om bij de nieuwe batterij een gereedschapset mee te bestellen. Deze gereedschapset heb je echt nodig als je de batterij zelf wil vervangen, dus bestel deze altijd mee. Op internet staat tevens een zeer uitgebreide handleiding, waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je te werk moet gaan.

Handleiding voor het vervangen van een iPad 2 batterij in het kort
In de handleiding wordt eerst uitgelegd hoe je de iPad open maakt met de zogenaamde iOpener. Deze iOpener moet elke keer verwarmd worden in de magnetron om zo het lijm, waarmee de iPad in elkaar is gezet, los te maken. Met de openingstool, die je voorzichtig tussen het glas en het plastic stopt, probeer je de boven- en onderkant van elkaar los te halen. Met een zogenaamde plectrum houd je de boven- en onderkant van elkaar los. Tijdens het losmaken van de iPad kom je op diverse plaatsen belangrijke dingen tegen, zoals kabels, antenne, camera, et cetera. Als de iPad eenmaal open is, dan gaat de handleiding verder en moeten allerlei schroefjes, kabeltjes en zelfs het moederbord losgehaald worden.

Belangrijk advies voor het vervangen van een iPad 2 batterij
Wil je een nieuwe batterij in je iPad 2, dan bestaat de mogelijkheid om dit zelf te doen. Lees echter eerst de uitgebreide handleiding door die hierover op internet staat. Waarschijnlijk kom je dan zelf al tot de conclusie dat je het beter door een deskundig bedrijf kan laten doen. De kans dat er iets beschadigd als je de batterij zelf vervangt is enorm groot. Meer info voor het kopen van een nieuwe battterij, kijk op www.gsmbatterij.nl

Stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *