Prepaid bellen in of naar het buitenland kan nog wel eens erg duur uitvallen. Echter verschilt dit wel enorm per provider dus hebben wij de beste en goekoopste aanbieders voor onze bezoekers geselecteerd.

Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar de algemene kosten om naar het buitenland te bellen, maar ook te analyseren wat het kost per land; hoogte van het starttarief ;  eventuele prepaid bundels of pakketten etc.

Ga ook voor jezelf na of je meestal belt vanaf Nederland naar het buitenland of andersom. Hier zitten ook enorme prijsverschillen in.

De prijsstelling voor gesprekken naar het een ander land is meestal afhankelijk vanaf welke Zone je belt. Zo heb je bijvoorbeeld Zone 1 wat de EU betreft en Zone 2 landen in de regio van o.a. Kroatië, Macedonië, Zwitserland, Turkije, Vaticaanstad, Bosnië etc. bevatten. Zone 3 en Zone 4 omvatten dan verschillende landen van de rest van de wereld.
Kijk dus goed binnen welke zone jouw frequet gebelde land valt om een juiste vergelijking te maken.

Natuurlijk kunnen wij niet alles in één overzicht laten zien, daarom hebben we het hier beperkt tot landen uit de EU en enkele door Nederlanders veel gebelde landen zoals Turkije, Marokko, Suriname die buiten de EU vallen.

Bellen naar het Buitenland (EU)

ProviderBellen vast / mobielSMSStarttarief
Lebara*0,14 / 0,410,190,19
Simyo1,25
0,501e halve minuut
Tele20,75
0,30Géén
T-mobile0,75
0,291e minuut
Vodafone0,75 (vast) - 1,01 (mobiel)
0,231e halve minuut
KPN*1,16 (vast) - 1,41 mobiel)0,290,07
Telfort*0,46
0,131e halve minuutgestopt

* LET OP!
Het volgende geld voor de providers: Lyca, Lebara, Ortel, Delight en Vectone!
Dit zijn prepaid providers die speciaal gefocust zijn op het bellen naar het buitenland. Al deze providers hanteren verschillende tarieven per land. Er wordt dus niet per regio gekeken. Wij hebben in het overzicht één willekeurig land als uitgangspositie genomen, te weten: Spanje. Dit zegt wat over de prijsbepaling tussen deze providers maar het kan ook een verkeerd beeld geven.
Ga voor meer informatie naar de website van de aanbieder en zoek zelf het land op waarna jij interesse hebt.